Sankcionisati i članstvo u Obrazu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Sankcionisati i članstvo u Obrazu

NOVI SAD, 12. jun – Iako je zabrana Obraza još jedna dobra vest za Srbiju, ostaje nejasno zašto je trebalo čekati šest ipo godina da do toga i dođe.

LSV

Skupština AP Vojvodine, dok je na njenom čelu bio Bojan Kostreš, zatražila je i od MUP-a dobila Informaciju o delovanju članova neformalnih grupa i pojedinaca s neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije, na osnovu koje je pokrajinski parlament 20. decembra 2005. i zvanično zatražio zabranu „Obraza“, kao i onemogućavanje delovanja ostalih neformalnih ekstremističkih grupa.

Činjenica je da bi bila sprečena mnoga zla i nasilja, te da bi Obraz, njegovi ideolozi i kreatori bili bar za neko vreme onemogućeni da šire svoj uticaj na mlade u Srbiji.

Sada, nakon zabrane, očekujemo i konkretne mere, poput toga da članstvo u Obrazu ili nastavljanje njihovih ideja bude krivično delo, kako bi se ova organizacija i konačno ugasila.

Prošlog juna zabranjen je Nacionalni stroj, a danas Obraz.
Njihovom zabranom još nije završen obračun sa svim organizacijama koje skrivene pod plaštom „patriotizma“ zagovaraju nasilje i mržnju.

Ustavni sud je do sada propustio da zabrani navijačke podgrupe i SNP „Naši“.
Nadamo se da na to nećemo čekati neki naredni jun.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook