Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 10. 2012. | Komentara: 0

Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

NOVI SAD, 15. oktobar - Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih.

LSV

Potpuno je nevažno koja je od dve jučerašnje Dačićeve izjave ispravna.
Nijedna ne ide u prilog evropskim integracijama Srbije.

Činjenica je da Dačić zamera EU da pokušava da smanji teritoriju Srbije, zaboravljajući da je ona smanjena upravo u vreme kada je SPS prošli put imao premijera i kada nas je uvukao u rat sa najvećom svetskom vojnom silom.

Od ostalih državnih zvaničnika prethodno smo čuli da nema potrebe da srljamo u Evropu, da nećemo trčati ni za kakvim datumima, a posle dužeg vremena mogu se čuti i ministri koji sa ushićenjem govore o „majčici Rusiji“.

Istovremeno, premijer  je, prilikom otkazivanja Parade ponosa, Evropsku uniju stavio u istu ravan sa ekstremističkim organizacijama, dok predsednik skoro svakom svojom izjavom u inostranstvu narušava dugo i teško građene dobre odnose u regionu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da otvoreno kažu građanima da li je Srbija odustala od evropskih integracija.

Protivljenje ulasku Srbije u Evropsku uniju je legitiman politički stav i svaka stranka ima pravo na njega. DSS i SRS su časno platile cenu toga što se njihov antuevropski stav ne poklapa sa mišljenjem građana.

Ukoliko su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije promenile svoj stav o priključenju EU, imaju obavezu da građanima to na vreme predoče i da ponovo izađu na izbore.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV podržava pravo Crne Gore da odlučuje o svojoj sudbini

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu predsednika Donjeg doma ruskog parlamenta Sergeja Nariškina, koji je od predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije Maje Gojković zatražio da naš parlament utiče na crnogorski, kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO.
Saopštenja | Utorak, 15. 12. 2015. | Komentara: 0

Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

Novi Sad, 15. decembar - Dok u drugim zemljama cene goriva padaju s obzirom na to da je cena nafte na istorijskom minimumu, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize. Poskupljenje goriva, poznato je, linearno izaziva niz drugih poskupljenja.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 12. 2015. | Komentara: 0

Veliki korak ka EU, a sada uključiti i Vojvodinu u pregovore

Novi Sad, 14. decembar - Posle petnaest godina rada i zalaganja mnogih, Republika Srbija je danas učinila veliki korak ka Evropskim integracijama. Uprkos raznim pokušajima da odbaci taj put i ostane rupa na evropskom tepihu, Srbija je uspevala da zadrži evropski kurs.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook