Beograd najbogatiji u zemlji, ali redovno dobija dotacije od Vlade Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 08. 06. 2019. | Komentara: 0

Beograd najbogatiji u zemlji, ali redovno dobija dotacije od Vlade Srbije

Novi Sad, 08. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić zašto grad Beograd dobija dobija milionska sredstva iz tekuće rezerve državnog budžeta?

LSV

Obrazloženja za ovu pomoć su ista već 15 meseci i svode se na konstataciju da bi u suprotnom bilo ugroženo poslovanje grada.

Interesantno je da su se čelnici beogradske vlasti, prilikom usvajanja budžeta za 2019.godinu, hvalili "nikad većim budžetom".

Budžetska sredstva Beograda za 2019.godinu iznose 123 milijarde dinara, što je za, gotovo, 50 milijardi više od iznosa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja ima 200.000 stanovnika više od Beograda. Po glavi stanovnika, to je 100% više.

Jasno je da svi finansijski tokovi u našoj zemlji vode ka Beogradu.

Od kraja 2017.godine Beograd je bez jasnog kriterijuma redovno dobijao dotacije iz budžeta koji pune svi građani Srbije.

Radi se uplatama od 100, 150, pa i 220 miliona dinara.

Beograd je centar velikog dela investicionih aktivnosti u Srbiji. U toku je realizacija niza projekata, o kojima ostali krajevi Srbije ne mogu ni da sanjaju.

Beograd dobija "grad na vodi" i "Sunčano naselje“, a beogradska gondola je skuplja od ukupnog godišnjeg iznosa opština Žitište, Nova Crnja i Plandište.

Za nevericu  je da je novogodišnje ukrašavanje Beograda koštalo 300.000 evra.

Za ta sredstva mogle su se izgraditi 3 školske sale za fizičko vaspitanje u nekom od siromašnih sela Vojvodine, Šumadije ili Sandžaka.

LSV ne pristaje na ovakvu politiku Vlade Republike Srbije!

Tražimo od predsednice Vlade Ane Brnabić da pod hitno obrazloži ove poteze svog kabineta, ali i da sa istim entuzijazmom počne da rešava probleme u drugim krajevima zemlje.

Podsećamo da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu, Kikinda ima problem sa odlaganjem opasnog otpada, Pančevo i Valjevo sa zagađem vazduha, a sve druge sredine polako nestaju, jer mladi ljudi napuštaju svoja mesta.

Ne pristajemo na politiku da je Srbija samo grad Beograd.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook