Beogradska gondola košta kao godišnji budžet 3 banatske opštine zajedno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 03. 2019. | Komentara: 0

Beogradska gondola košta kao godišnji budžet 3 banatske opštine zajedno

Novi Sad, 17. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što se pored brojnih problema u našoj zemlji vlast bavi izgradnjom turističke gondole u Beogradu.

LSV

Javnost je upoznata sa sporazumom o izgradnji gondole u vrednosti od 15 miliona evra ili milijardu i 760 miliona dinara.

LSV nema ništa protiv spajanja Kalemegdana i Ušća, ali je sramotno da ovakvi projekti imaju prioritet u odnosu na životne probleme manjih sredina u Vojvodini, Šumadiji, Nišu, Sandžaku ili Kraljevu.

Statistički podaci govore da celi krajevi naše države ostaju pusti, jer ih građani napuštaju zbog siromaštva.

Nije li za Srbiju važnije obezbediti zdravu pijaću vodu za građane Vojvodine, bolju putnu infrastrukturu u Sandžaku ili školske zgrade koje ne deluju kao ruine, a takvih ima širom naše zemlje?

Predviđeni iznos za izgradnju beogradske gondole jednak je godišnjem iznosu budžeta Prokuplja, Vrbasa, kao i zajedničkom iznosu budžeta opština Žitište, Sečanj i Plandište.

LSV smatra da je sramotno da se za tri opštine koje imaju površinu od 1438 km kvadratnih, na godišnjem nivou izdvaja isto sredstava koliko i za beogradsku gondolu.

Površina tih opština je 4.5 puta veća od površine države Malte, članice Evropske unije.

Ovi podaci su poražavajući i jasno ukazuju na pogubne posledice centralizacije.

Bez promene sistema, donošenja novog Ustava i sistemskih zakona, Beograd će moći da se nada novim gondolama, neboderima i muzičkim fontanama, a ostatak zemlje će postati pustinja.

Svetislav Zorić
član Izvršnog odbora
Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook