Beogradu budžetska rezerva, a ostale opštine na doboš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 10. 2017. | Komentara: 0

Beogradu budžetska rezerva, a ostale opštine na doboš

Novi Sad, 22. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branka Ružića da li je glasao za odobravanje isplate 100 miliona dinara iz budžetske rezerve gradu Beogradu na poslednjoj sednici Vlade?

LSV

Ova isplata obrazložena je potrebom Beograda za izvšenjem obaveza, usled smanjenog obima prihoda grada.

Za neverovati je činjenica da se najbogatijoj sredini u Srbiji odobravaju ovako velike isplate iz budžetske rezerve, dok većina lokalnih samouprava finansijski gotovo izdiše.
Ministar Ružić bi morao da zna da grad Beograd u ukupnom dugu svih lokalnih samouprava u Srbiji učestvuje sa više od 78%.

Takođe, pošto se sedište ministarstva kojim Ružić rukovodi u Beogradu, sigurno su mu poznati veliki infrastrukturni radovi, megaprojketi na obali Save, stambeno poslovni objekti, preskupe muzičke fontane... Ima li takvih projekata u drugim delovima države?

LSV insistira da ministar Ružić pod hitno pruži odgovor zašto su ovako velike isplate iz budžetske rezerve potrebne Beogradu, a ne Alibunaru, Senti, Kniću ili Priboju!

Nisu li po Ustavu Srbije svi građani ravnopravni?

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook