Čanak glasao na izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak glasao na izborima

Novi Sad, 21. jun 2020 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za narodnog poslanika ispred liste Ujedinjena demokratska Srbija Nenad Čanak iskoristio je danas svoje biračko pravo i glasao na biračkom mestu broj 180 u Novom Sadu. 

LSV

U izjavi novinarima on je istakao da je sat vremena ranije, u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine  - i Vojvođanskog fronta u Sremskim Karlovcima upala grupa nemaskiranih lica i demolirala ih.

- Izmaltretirali su ljude koji su tamo bili. Oni su se nalazili u vozilu somborskih registracija. Vikali su da su izbori završeni i da je glasanje završeno, te su posle demoliranja prostorija napustili taj prostor. Očigledno je da ovi izbori nekome jako smetaju. Zašto je potrebno da se delegitimizuje izborni proces ja ne znam, ali to ostavljam nadležnim organima da utvrde – istakao je Čanak i naglasio da su ovo najčudniji izbori na kojima je bio u poslednjih 30 godina. 

- Kako god da se oni (izbori) završili, u najkraćem mogućem periodu, posle normalizacije stanja izazvanog epidemijom koronavirusa bi bilo logično i normalno organizovati ponovljene izbore za republički parlament. Ovi izbori se održavaju zato da bi se održalo pravno stanje u društvu ali nisam siguran da njihovi rezultati mogu biti legitimni rezultati za sledeće četiri godine – naglasio je on. 

Prema njegovim rečima, ovi izbori su čudni jer je postojala potpuno drugačija slika onoga što će se događati na njima. 

- Posle dva meseca karantina i vanrednog stanja politička situacija je bila potpuno drugačija i u tom diskontinuitetu izborne kampanje ste dobili jedan potpuno drugačiji oblik i javnog mnjenja i razmišljanja građana. Odlaganje izbora bi značilo kršenje Ustava. Održavanje izbora je bilo jedini način da do toga ne dođe – istakao je Čanak.

Lider LSV je rekao da posle izbora očekuje da će Skupština biti konstituisana i da nju očekuju ozbiljne odluke. 

Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. 
Saopštenja | Utorak, 28. 07. 2020. | Komentara: 0

Zašto kineske kompanije ne plaćaju struju u Srbiji?

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da spisak od 20 najvećih dužnika po računu za struju, koji je objavila Elektroprivreda Srbije, neće ostati samo mrtvo slovo na papiru i da će dug biti plaćen.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook