Čanak Muzeju Vojvodine uručio najdugovečniju zastavu APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Čanak Muzeju Vojvodine uručio najdugovečniju zastavu APV

Novi Sad, 11. decembra 2018 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče uručio Muzeju Vojvodine originalnu, prvu zastavu AP Vojvodine sašivenu februara 2004. godine.  

Tom prilikom, on je podsetio na činjenicu da je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine 27. februara 2004, i da će uskoro biti njen petnaesti rođendan, što je čini najdugovečnijom vojvođanskom zastavom.

LSV

Čanak je objasnio i da je zastava crvene, plave i bele boje, jer se time ukazuje na to da je Autonomna Pokrajina Vojvodina deo Republike Srbije, kao i da tri žute zvezdice u plavom polju predstavljaju tri vojvođanske regije - Srem, Banat i Bačku. 
Istovremeno, ona šalje i snažnu poruku o važnosti i potrebi evropskih integracija Republike Srbije, ali i o AP Vojvodini kao evropskoj regiji.    

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine je zaključio i da već skoro deceniju i po ova zastava Vojvodine „odražava sve one različitosti na koje smo ponosni i po kojima je ona poznata i priznata kao evropska regija: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost“.

Zastavu je preuzeo direktor Muzeja Vojvodine Drago Njegovan, sa svojim saradnicima.

Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook