Čanak pisao Nikoliću, Dačiću i Vučiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2013. | Komentara: 0

Čanak pisao Nikoliću, Dačiću i Vučiću

NOVI SAD, 05. april – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se navodi:

LSV

Poštovani,

Republika Srbija i Vi, kao njeni predstavnici, ovih dana ste suočeni sa teškim izazovom i odlukom koju treba doneti.

Na pitanju Kosova i Metohije odrediće se ne samo sudbina građana Kosova, nego i sudbina svih građana Republike Srbije.

Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu.

Tešku poziciju u kojoj se nalazite dodatno opterećuju „patriotske“ lekcije onih koji sami nisu bili u stanju da doprinesu rešenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu i Metohiji, a cvetao šverc.

Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima.

Zato Vas pozivam, pošto ste preuzeli odgovornost, da postupite hrabro, mudro i u interesu svih građana.

Odlučite se za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Evropska unija je dokazani prijatelj koji je do sada, na različite načine pomagala Srbiju i demokratske procese u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže.

Znam da ste veoma dobro upoznati sa učešćem Srbije na tržištu Evropske unije, investicijama koje stižu iz EU, insistiranju na vladavini prava, poštovanju različitosti i nizom vrednosti koje već delimo ili ćemo ih usvojiti na tom putu.

U ovom slučaju, napomenuo bih samo da članstvo u EU, briše granice i može relaksirati mnoga pitanja koja se danas čine tvrdim i nerešivim, pa tako i omogućiti da Srbija bolje pomaže građane za čiju je budućnost danas zabrinuta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih 23 godine govorila i činila mnogo toga zbog čega smo osporavani i nazivani izdajnicima. Najveći deo tih tema i stavova nakon nekog vremena su preuzimali i ponavljali upravo oni koji su nas osporavali i nazivali izdajnicima.

Zato što smo uvek govorili istinu.

Tako i u ovom trenutku, nema mesta za evidentne i dobro poznate političke razlike među našim strankama.

Ukoliko se odlučite za nastavak evropskog puta, znajte da možete, po ovom pitanju, računati na podršku Lige socijaldemokrata Vojvodine i naših poslanika.

Srdačno,

Nenad Čanak,
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook