Čanak uputio čestitku Ciprasu i Zaevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Ciprasu i Zaevu

Novi Sad, 27. januar 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas čestitku grčkom i makedonskom premijeru Aleksisu Ciprasu i Zoranu Zaevu zbog postizanja dogovora o promeni imena bivše jugoslovenske republike u Severna Makedonija.

U čestitki Čanak ističe da LSV sa najdubljim poštovanjem pozdravlja njihovu političku hrabrost i dalekovidost.

LSV

- Sporazum koji ste postigli u Prespi učinio je da Balkan i jugoistočna Evropa postanu mirnije i sigurnije mesto za život. Ratifikacijom Sporazuma iz Prespe u parlamentima Severne Makedonije i Grčke pokazali ste da umete da upravljate krizama i da je moguć kompromis, posle gotovo tri decenije tenzija u odnosima dve zemlje. Vašim sporazumom ne obezbeđuje se samo dobrosusedstvo, već je i otvoren put našem susedu, Severnoj Makedoniji, ka Evropskoj uniji i NATO-u – naveo je Čanak.

LSV pozdravlja i snažno podržava sled događaja u pravcu evropskih i evroatlanskih integracionih procesa, kao neophodnog uslova za mir, stabilnost i demokratiju na fragilnom području zapadnog Balkana. 

- Posle istorijskog kompromisa Grčke i Severne Makedonije, nadamo se da će sličnim putem ići i Srbija i Kosovo i da ćemo uskoro videti kraj još jednom decenijskom sukobu u našem regionu – zaključio je Nenad Čanak.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook