Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

IRIG - Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost. Odlaskom na Iriški venac, pokušali su na licu mesta da utvrde koliko je ozbiljno stanje nastalo zbog prolaska teretnih vozila preko Fruške gore kroz Irig, navodi se u saopštenju.

LSV

- Pravljenje tunela kroz Frušku goru je obećanje koje su mnoge vlasti do sada davale, a ova trenutna, odlazeća vlast, se u to zaklinjala u svom izbornom programu - rekao je Čanak i ukazao da je Fruška gora u velikoj meri oštećena i ranjena. On je rekao da se sa tim mora prekinuti.

- Ništa nije urađeno. Jedan ašov nije zaboden da se napravi nešto čime bi se sprečilo devastiranje Nacionalnog parka Fruška gora, da se barem zaštiti od ovakvih prolazaka teških vozila - rekao je Čanak.

Ističe da su kao grupa poslanika zato došli da se na licu mesta uvere kakva je situacija i dodao i da je stanje više nego alarmantno.

Najvažniji značaj Fruškogorskog koridora Novi Sad - Ruma, sa tunelom, je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.

Sa Čankom su ovu saobraćajnicu obišli i poslanici Skupštine Srbije Gordana Čomić, Marko Đurišić, Aleksandar Olenik i pokrajinski poslanici Bojan Kostreš i Saša Šućurović.



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook