Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 02. 2018. | Komentara: 0

Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

Novi Sad, 24. februar 2018 - Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100%, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici Skupštine opštine, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktoru JKP „Ekos“ kao i Zaštitniku građana opštine Žitište. 

LSV

Ovim dopisom pozivaju se svi nadležni u opštini Žitište da, u okviru svojih nadležnosti, učine sve kako bi se građanima opštine Žitište, pružala kvalitetnija usluga odnošenja smeća po nižoj (realnoj) ceni. Takođe, upućuju se nadležni da preko novoosnovane Kancelarije za razvoj u pograničnoj oblasti – CBDO, koja je otvorena u sklopu projekta koji je finansiran od strane EU, i kontaktima sa opštinom Sakalaz, razmenom informacija i iskustvom dođe do rešenja koje je povoljnije za građane opštine Žitište, uzimajući u obzir činjenicu da je u pomenutoj opštini sa kojom Žitište sarađuje, cena usluge odnošenja smeća dvostruko manja.

Postavlja se pitanje šte se to promenilo u okviru obavljanja ove delatnosti od 1. januara 2018. godine, a da to opravdava povećanje cene pomenute usluge koju pruža JKP „EKOS“ i to za više od 100 odsto, kada svi znamo da nije bilo oscilacija cene naftnih derivata, a ni cena na tržitu rada.

Promenom načina obračuna cene odnošenja smeća prosečno domaćinstvo u Žitištu plaća ovu uslugu više nego prosečno domaćinstvo u Beogradu, gde su i prihodi domaćinstva mnogo veći nego u ovoj banatskoj opštini, a i smeće se odnosi češće, ne samo dva ili četiri puta u toku jednog meseca. 

Stanovnici većine mesta na teritoriji opštine su dodatno diskriminisani pošto plaćaju istu cenu za ovu uslugu, iako se na teritoriji ovih mesta smeće odnosi samo dva puta u toku jednog meseca, a ne četiri puta kako je slučaj u mestu Žitište, gde se nalazi sedište ove opštine.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook