Čovićeve pretnje ne smeju proći nekažnjeno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 08. 2019. | Komentara: 0

Čovićeve pretnje ne smeju proći nekažnjeno

Novi Sad, 02. avgust 2019 - LSV poziva institucije države, ali i društvo, da reaguju i ne dopuste širenje mržnje i pretnje ubistvima koje je u programu televizije sa nacionalnom frekvencijom izgovorio Nebojša Čović. Zastrašujuća Čovićeva pretnja da će oni koji odbijaju da se pridruže negiranju genocida u Srebrenici to platiti glavom, ne sme proći nekažnjeno. 

LSV

Podsećamo Nebojšu Čovića i javnost da je poznati kosovski intelektualac i novinar Veton Suroi još 1999. rekao i kasnije mnogo puta ponovio da se „stidi albanskog fašizma“, užasnut zločinima nad srpskim stanovništvom na Kosovu. I nije u tome bio jedini. 

Podsećamo Čovića i da su oba međunarodna suda presudila da se u Srebrenici dogodio genocid i da je Skupština Srbije svojom rezolucijom iz 2010. prihvatila presudu Međunarodnog suda pravde. 

Skandalozni i preteći istup Nebojše Čovića i slaganje svih sagovornika u studiju je najbolji primer o pogrešnom putu u kome se kreće naše društvo. Tražimo od nadležnih da ne dopuste ovako otvoreno širenje mržnje i javne pretnje ubistvima ljudi. Od odgovornih političkih faktora, medija, nevladinih organizacija i pojedinaca očekujemo da nam se pridruže i dignu glas otpora širenju govora mržnje i ekstremizma.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak




Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Ne pričati o velikim državama, nego o saradnji i boljem životu

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu.
Saopštenja | Utorak, 18. 04. 2017. | Komentara: 0

Vreme ističe, sprečiti prodaju zemlje strancima!

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da se sazove sednica na kojoj bi se obavila rasprava kako bi javnosti bila jasno predočena sva planirana rešenja, te usvojen Predlog zakona o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i bila onemogućena prodaja zemlje strancima.
Saopštenja | Subota, 15. 04. 2017. | Komentara: 0

Decentralizacija je generator razvoja

Liga socijaldemorkata Vojvodine slaže se sa izjavom ministarke državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ane Brnabić da su lokalne samouprave generator razvoja države. Nažalost, praksa u našoj državi ukazuje na konstantno sprečavanje tog razvoja. Proces sveopšte centralizacije sveo je gradove i opštine na prazne ljušture sa veoma malo ingerencija i nestabilnim finansiranjem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook