Čovićeve pretnje ne smeju proći nekažnjeno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 08. 2019. | Komentara: 0

Čovićeve pretnje ne smeju proći nekažnjeno

Novi Sad, 02. avgust 2019 - LSV poziva institucije države, ali i društvo, da reaguju i ne dopuste širenje mržnje i pretnje ubistvima koje je u programu televizije sa nacionalnom frekvencijom izgovorio Nebojša Čović. Zastrašujuća Čovićeva pretnja da će oni koji odbijaju da se pridruže negiranju genocida u Srebrenici to platiti glavom, ne sme proći nekažnjeno. 

LSV

Podsećamo Nebojšu Čovića i javnost da je poznati kosovski intelektualac i novinar Veton Suroi još 1999. rekao i kasnije mnogo puta ponovio da se „stidi albanskog fašizma“, užasnut zločinima nad srpskim stanovništvom na Kosovu. I nije u tome bio jedini. 

Podsećamo Čovića i da su oba međunarodna suda presudila da se u Srebrenici dogodio genocid i da je Skupština Srbije svojom rezolucijom iz 2010. prihvatila presudu Međunarodnog suda pravde. 

Skandalozni i preteći istup Nebojše Čovića i slaganje svih sagovornika u studiju je najbolji primer o pogrešnom putu u kome se kreće naše društvo. Tražimo od nadležnih da ne dopuste ovako otvoreno širenje mržnje i javne pretnje ubistvima ljudi. Od odgovornih političkih faktora, medija, nevladinih organizacija i pojedinaca očekujemo da nam se pridruže i dignu glas otpora širenju govora mržnje i ekstremizma.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook