Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Novi Sad, 20. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.

LSV

Žalbeno veće je prilikom presude zaključilo da je Šešelj kriv za podsticanje deportacije i progon Hrvata u Hrtkovcima.

Shodno ovoj presudu, Šešelju je trebao da prestane mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, jer Zakon o izboru narodnih poslanika jasno kaže da je jedan od razloga za prestanak mandata i zatvorska kazna od najmanje šest meseci zatvora. 

Nereagovanje države je osokolilo Šešelja, pa je on nastavio sa svojim oprobanim metodama.
Neprestano širi mržnju, vređa, preti... 

Prošle godine je Šešelj sa svojim pristalicama obeležio godišnjicu svog pohoda mržnje u Sremu, a najavio je i ponavljanje krivičnog dela za koje je osuđen. Za nevericu je da ga država ne sprečava u činjenu niza krivičnih dela. 

Liga socijaldemorkata Vojvodina upozoravala je i upozorava na katastrofalne posledice politike Vojislava Šešelja. 

Posle pretnji i širenja mržnje 1991. godine izbili su ratovi koji su odneli hiljade života. 
Treba li to da se ponovi?

Tražimo od državnih organa da pokažu minimum posvećenosti vladavini prava i spreče protivzakonito delovanje Vojislava Šešelja.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 26. 05. 2019. | Komentara: 0

Izručiti Radetu i Jojića

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da ispoštuju zahtev Međunarodnog rezidualnog mehanizma i izruče Vjericu Radetu i Petra Jojića, kako bi im se sudilo zbog nepoštovanja suda.
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina mora da se brani od centralizma

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da je sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila eksploatisana. 
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2019. | Komentara: 0

Rešenje problema sela je u decentralizaciji

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su najave o definisanju nove pozicije sela u Ustavu Republike Srbije, koje je izneo ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, krajnje neozbiljne i da neće doneti nikakav razultat. Ministar Krkobabić već mesecima govori o procvatu sela u našoj zemlji, o novim projektima, komisijama i radnim telima koje imaju zadatak da spreče nestajanje seoskih sredina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook