Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Novi Sad, 20. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.

LSV

Žalbeno veće je prilikom presude zaključilo da je Šešelj kriv za podsticanje deportacije i progon Hrvata u Hrtkovcima.

Shodno ovoj presudu, Šešelju je trebao da prestane mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, jer Zakon o izboru narodnih poslanika jasno kaže da je jedan od razloga za prestanak mandata i zatvorska kazna od najmanje šest meseci zatvora. 

Nereagovanje države je osokolilo Šešelja, pa je on nastavio sa svojim oprobanim metodama.
Neprestano širi mržnju, vređa, preti... 

Prošle godine je Šešelj sa svojim pristalicama obeležio godišnjicu svog pohoda mržnje u Sremu, a najavio je i ponavljanje krivičnog dela za koje je osuđen. Za nevericu je da ga država ne sprečava u činjenu niza krivičnih dela. 

Liga socijaldemorkata Vojvodina upozoravala je i upozorava na katastrofalne posledice politike Vojislava Šešelja. 

Posle pretnji i širenja mržnje 1991. godine izbili su ratovi koji su odneli hiljade života. 
Treba li to da se ponovi?

Tražimo od državnih organa da pokažu minimum posvećenosti vladavini prava i spreče protivzakonito delovanje Vojislava Šešelja.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica. Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

MUP da izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da revidira i izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila i Pravilnik o vozačkim dozvolama.  
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook