Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Novi Sad, 17. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.

LSV

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara. 

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane naše pokrajine. 

Krajnje je neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu budžeta, a da sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije budžetu prestonice, zbog „slabog punjenja budžeta“. 

Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? 

Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Jovan AksentijevićSaopštenja | Petak, 13. 12. 2019. | Komentara: 0

Evroparlamentarci mogu da dođu i u Novi Sad na razgovor sa Vojvođanskim frontom

Robert Kolar, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora LSV, predstavljali su LSV na razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom i uz učešće poslanika Evropskog parlamenta. 
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, jer borba za Vojvodinu, njena prava i razvoj mogu postojati samo ako je Liga socijaldemokrata Vojvodine jaka i organizovana. 
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

LSV poziva upravu Pošte da povuče odluke o suspenziji radnika u štrajku, a državu da obezbedi poštovanje Ustava

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva upravu JP Pošta Srbije da pod hitno povuče odluku o suspenziji radnika koji učestvuju u štrajku. Po poslednjim informacija suspendovano je više od 200 radnika iz Novog Sada, Zrenjanina, Sombora i drugih gradova. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook