Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Novi Sad, 17. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.

LSV

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara. 

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane naše pokrajine. 

Krajnje je neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu budžeta, a da sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije budžetu prestonice, zbog „slabog punjenja budžeta“. 

Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? 

Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Jovan AksentijevićSaopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 06. 2020. | Komentara: 0

Izađite na ponovljene izbore

U sredu, 01.07.2020. na 23 biračka mesta ponavljaju se izbori za poslanike Skupštine AP Vojvodine. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook