Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Novi Sad, 17. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.

LSV

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara. 

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane naše pokrajine. 

Krajnje je neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu budžeta, a da sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije budžetu prestonice, zbog „slabog punjenja budžeta“. 

Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? 

Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Jovan Aksentijević



Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2017. | Komentara: 0

Raskinuti Energetski sporazum i obeštetiti Vojvodinu

Budući da su obećanja zbog kojih je NIS budzašto ustupljen Ruskoj Federaciji odavno pala u vodu, Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Vlada Republike Srbije raskine Energetski sporazum i zaštiti interese naše zemlje, a naročito građanki i građana Vojvodine. Ne postoji razlog da se sa time više čeka i oteže.
Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2017. | Komentara: 0

Demokratizacija škola put ka modernoj državi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mora ozbiljno da shvati primedbe stručne javnosti na nacrt Zakona o osnovama sistema  obrazovanja i što pre krene u usaglašavanje teksta nacrta sa predstavnicima stručne javnosti.
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2017. | Komentara: 0

Šta će crni džipovi bez tablica u Bočaru?

Uznemireni Bočarci, koje u nedelju 19. februara, očekuju izbori za Savet mesne zajednice, javili su da su od sinoć u nekoliko navrata viđeni  crni džipovi, bez registarskih tablica, kako krstare Bočarom.
Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost da će se tokom sutrašnjih izbora u Bočaru ponoviti ustaljeni scenario izbora praćenih pretnjama, ucenama, fizičkim obračunima i drugim vidovima neregularnosti i traže od nadležnih organa, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, da učine sve kako bi izbori protekli bez nasilja i neregularnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook