Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 02. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

NOVI SAD, 06. februar – Ministar unutrašnjih poslova i premijer Republike Srbije Ivica Dačić treba hitno da podnese ostavku zbog ignorisanja pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini, zaključeno je na sinoćnjoj sednici Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Nakon tuče u Temerinu, koja je mogla biti sprečena većim prisustvom policije, proteklih 48 sati obeležio je međunacionalni incident u Bečeju, lomljenje table Slovačkog kulturnog centra i drugi obračun vatrenim oružjem u blizini osnovne škole u Novom Sadu za svega pola godine.

Dok ovo postaje svakodnevica, ministar Dačić već tri godine ignoriše zahtev LSV da se imenuje načelnik Policijske uprave Novi Sad. Pored toga, Novom Sadu nedostaje 300, a ministar nije u stanju da obezbedi ni dodatnih 80 policajaca, koliko je sam najavio januara prošle godine.

Slična situacija je i u drugim krajevima AP Vojvodine, a najodgovorniji za ovakvo stanje i višegodišnje nemešanje u svoj posao je premijer i resorni ministar Ivica Dačić.

Takođe, policija nije u stanju da identifikuje napadače na prostorije LSV na koje je atakovano 25 puta u poslednje tri godine širom Vojvodine.

Sve ove okolnosti mogle bi dovesti do samoorganizovanja građana Vojvodine radi elementarne zaštite njihove lične bezbednosti, što nužno vodi u još rizičnije situacije.

U međuvremenu, Dačić se godinu ipo oglušuje o inicijativu LSV za osnivanjem Policijske uprave za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook