Dignimo glas, do Beograda!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2017. | Komentara: 0

Dignimo glas, do Beograda!

Novi Sad, 20. mart 2017 - Novom Sadu i Nišu, Subotici i Kraljevu, Zrenjaninu i Kragujevcu, Somboru i Leskovcu, Sremskoj Mitrovici i Vranju, Pančevu i Pirotu, Kikindi i Užicu, kao i svim drugim manjim i većim mestima širom Srbije zajedničko je to da ih niko ništa ne pita.

LSV

Sav novac i svo odlučivanje su u Beogradu.
Puno puta sam rekao i ponoviću: Sve što želim Vojvodini želim i svim drugim krajevima Srbije.

Svi mi koji živimo van Beograda jednako trpimo da se o svemu i uvek pita neko u prestonici.

Takvih primera je mnogo, a možda naupečatljiviji je onaj kada su i Niš i Novi Sad bili tri godine bez načelnika policije, jer je odluku o tome trebalo da donese neko u MUP-u u Beogradu.

Zato se dobro razumemo i zato koristim priliku u ovoj predsedničkoj kampanji da ukažem na to da centralizam razara i guši ovu zemlju.

Ne žive van Beograda građani drugog reda. Dovoljno smo pametni da sami najbolje upravljamo svojim novcem i imovinom, ne trebaju nam tutori.

Vreme je da dignemo glas, da se čuje do Beograda!

https://www.youtube.com/watch?v=y1BnJGySjvE

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak Saopštenja | Nedelja, 28. 10. 2018. | Komentara: 0

Rusi da plate zakonsku naftnu rentu i tako pokažu da poštuju građane naše zemlje

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu i Narodnu skupštinu Republike Srbije da u što kraćem roku započnu proceduru izmene međudržavnog sporazuma između Srbije i Ruske Federacije, kojim je prodata Naftna industrija Srbije. Ovaj sporazum se od početka pokazao štetnim za građane Srbije, a pre svega stanovnike vojvođanskih gradova i opština.
Saopštenja | Subota, 27. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV pita Mirovića kada će Vojvodina dobiti Zakon o finansiranju

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je prošlo dve godine od poslednjeg obećanja Vlade Republike Srbije da će biti usvojen Zakon o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine. To obećanje je dato odmah po formiranju nove Pokrajinske vlade 2016. Od tada do danas se nije desilo ništa, jer, kako je tada rekao bivši ministar finansija Dušan Vujović, za tako nešto je potrebna politička volja, koje evidentno nema.
Saopštenja | Petak, 26. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je na sinoćnoj sednici odlučio da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, Liga socijaldemokrata Vojvodine uputi zahtev za prijem u članstvo European free alliance (EFA),evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook