Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Zbog lošeg sistema izdavanja državne zemlje budžeti pokrajine i opština višestruko umanjeni

Zbog loše organizacije u budžet pokrajine slilo se samo 38% planiranog novca od zakupa poljoprivrednog zemljišta, Uprava za kapitalna ulaganja i dalje nastavlja sa štetnom politikom pa umesto da ulaže i razvija Vojvodinu, što joj je posao, ona štedi da bi se kasnije pokrajinska vlada hvalila suficitom, a prihod od rudne rente je tek oko 0, 26% budžeta pokrajine, rekao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Saša Šućurović, obrazlažući zašto LSV neće podržati devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta APV.
Saopštenja | Četvrtak, 15. 11. 2018. | Komentara: 0

Ne slažemo se sa pokrajinskom vlašću u tome šta je interes građana Vojvodine

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Branislav Bogaroški, oštro je kritikovao nameru vladajuće koalicije da deo skupštinskih ovlaštenja izmeste u nadležnost skupštinskih odbora, upozoravajući da se tako urušava jedna od osnovnih uloga Skupštine APV i ide ka obesmišljavanju parlamentarizma.
Saopštenja | Utorak, 13. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokle će vlast da ćuti o dolasku Tenisa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti da li je tačno da je Tenis ponovo odložio početak investicije u Republici Srbiji, kao što su ovih dana objavili pojedini mediji. Da li je moguće da kompanija kojoj je dato pet hiljada hektara u dugoročni zakup na trideset godina već drugi put odlaže početak rada?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook