Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Prekinuti ćutanje! Smeniti Radetu, a Šešelju oduzeti mandat!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je skandalozno što potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije Vjerica Radeta još nije smenjena sa svog položaja. Kao što je poznato, Radeta je krajem jula na vest o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“ na najvulgarniji način uvredila sve žrtve pokolja u Srebrenici.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 09. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Nesavesni investitor izgradnjom tržnog centra ugrozio vodu, kanalizaciju i zgrade

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne gradske službe u Novom Sadu, kao i investitore u objekat budućeg tržnog centra “Promenada” da pod hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine.
Saopštenja | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ideja o ravnomernom regionalnom razvoju, koju zagovara Vlada Republike Srbije, samo politički pamflet koji ne može dovesti do kvalitetnih rešenja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook