Dok im država otpisuje dugove, Srbijagas kupuje nove automobile

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

Dok im država otpisuje dugove, Srbijagas kupuje nove automobile

Novi Sad, 23. april 2020 - Vojvođanski front, blok političkih partija koji predvodi Liga socijaldemokrata Vojvodine, smatra da nadležne državne institucije moraju da reaguju na odluku Javnog preduzeća „Srbijagas“ da u toku trajanja pandemije koronavirusa kupe deset novih putničkih automobila.

LSV

Mediji su preneli da su ova vozila koštala gotovo 16 miliona dinara, a da se u postupku javne nabavke javio samo jedan ponuđač.

Neshvatljivo je da u danima kada građani Srbije vode bitku sa teškom epidemijom ovo javno preduzeće, koje vodi jedan od lidera Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović, dragocena sredstva troši na „bogaćenje“ voznog parka. 

Skandal u vezi nabavke novih automobila još je veći ako se zna da je država Srbija nedavno oprostila „Srbijagasu“ 1,2 milijarde evra dugovanja.

Jasno je da se nedomaćinsko poslovanje u ovom preduzeću plaća novcem svih građana Srbije, a taj novac se troši na kupovinu luksuznih automobila.

Vojvođanski front podseća da u danima kada „Srbijagas“ troši sredstva građana Srbije, ti isti građani plaćaju skupo grejanje zbog visoke cene zemnog gasa. Porodice u Srbiji izdvajaju i 30% svojih ukupnih prihoda da bi platili račune za grejanje. 

Ovakav odnos prema građanima naše zemlje je sramotan i najmanje što država može da uradi je da postavi pitanje odgovornosti rukovodstva „Srbijagasa“.

Očekujemo konkretne akcije države!


Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook