Država da odreaguje na izjavu Savaija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Država da odreaguje na izjavu Savaija

NOVI SAD, 31. oktobar - Republika Srbija bi morala da odreaguje na današnju izjavu potpredsednika i poslanika stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvana Savaija koji je danas boravio u Senti.

LSV
 
Imamo ovde i previše problema sa fašistima sa kojima se preblago postupa, sa prekrajanjima istorije, rehabilitacijama kvislinga i zagovornicima ideja Velike Srbije i poslednje što nam je potrebno jesu takvi strani političari koji će dolaziti u Vojvodinu da dolivaju ulje na vatru pričaju o „otcepljenim krajevima“.
 
Uprkos izjavama da se kancelarija koju je danas otvorio u Senti neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da u skladu sa mogućnostima pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj, jasno je da ta kancelarija a pogotovo on u Vojvodini ne donose ništa dobro.
 
Sve i kada bi za trenutak zaboravili ko je i šta je stranka čiji je potpredsednik, Savaijevo obrazloženje da će ta kancelarija da  “olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima” i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže “ i na otcepljenim teritorijama” dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.
 
Očekujemo da se nadležni državni organi u skladu sa tim odnose i prema njemu i prema kancelariji.
 
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook