Država da zaštiti naše komšije ili će ih ligaši zaštititi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Država da zaštiti naše komšije ili će ih ligaši zaštititi

Novi Sad, 17. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti sve građane i da odmah danas prestane sejanje straha u Vojvodini. Ako policija nije u stanju da zaštiti nedužne i lojalne građane ove zemlje, neka se na ulicama nađe žandarmerija i vojska.

LSV

Ako država nije u stanju da ovo zaustavi - ligaši će čuvati svoje komšije. Neće nam biti prvi put. Radili smo to devedesetih, radićemo ponovo. I uvek kada treba.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je juče upozorila da bi policija trebalo da preventivno zaštiti lokale čiji su vlasnici albanske nacionalnosti kako bismo izbegli da nam se ponovi situacija iz 2008. godine. Budući da to nije učinjeno, od noćas imamo tri nova ruinirana objekta u Novom Sadu i još tri u Vršcu.

Ako juče nismo videli spektakularne snimke hapšenja ljudi odgovornih za kamenovanja, pucanja iz automobila u pokretu, bacanja bombe i molotovljevog koktela kojima su juče devastirane tri pekare, nova varvarstva ne treba nikoga da čude.

Istraga kojom će biti identifikovani počinioci ovih zlodela kojima se pokušava narušiti međunacionalnisklad mora biti munjevita, a procesuiranje na sudu još brže.

Videli smo da su uhapšeni oni koji su 2008. godine upalili pekaru „Violeta“, ali ne i epilog tog slučaja na sudu. Videli smo iste te godine kako se uništavaju još pekara, lokala i automobila čiji su vlasnici  albanske nacionlnosti, ali nismo videli ni hapšenja, ni epilog na sudu.

Vinovnici ovih krivičnih dela moraju imati ime, prezime i zatvorsku kaznu!
Ono što je sigurno jeste da se ne sme dozvoliti da niko za ova zverstva ne odgovara kao što niko nije odgovarao za razbijeni Novi Sad 2004. godine, nakon što je razbijeno gradsko jezgro zbog hapšenja Veselina Šljivančanina.  

Ako policija ne zna odakle da krene da bi pronašla vinovnike ovih gnusnih zlodela kojima se ugrožavaju imovina i životi građana samo zato što su druge nacionalnosti, savetujemo im da krenu od zabranjenih i nezabranjenih fašističkih grupa.

Sve ovo već suviše zloslutno podseća na reprizu kristalne noći, na nacističke batinaše i kraj Vajmarske Nemačke 1932. godine. Ko danas pali pekare, sutra će u pekarskim pećima paliti ljude.

Nenad Čanak,
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook