Državni organi da kažu istinu o incidentu u Sonti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 12. 2017. | Komentara: 0

Državni organi da kažu istinu o incidentu u Sonti

Novi Sad, 28. decembar 2017 - Institucije Republike Srbije ne smeju da iskrivljuju istinu i da govore da incident u Sonti, u kojem je učestvovalo više osoba, nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću njegovih učesnika. 

LSV

Nažalost, meštani Sonte znaju da incident jeste etnički motivisan. Takođe, pripremaju se i tužbe jer pojedini akteri imaju kriminalnu prošlost za koju nikada nisu odgovarali pred pravosudnim organima. 

Ovaj incident ne sme da se zataška i ovakve situacije ne smeju da se događaju u Srbiji i Vojvodini koja je multietnička, multinacionalna i multikonfesionalna regija.

Prilikom prvog narednog zasedanja Skupštine Republike Srbije, kao narodna poslanica, zatražiću informaciju od ministra policije Nebojše Stefanovića kada će reći istinu o ovom incidentu, kada će, konačno, razrešiti ovu situaciju i na koji način.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook