Dvadeset prvi rođendan LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

LSVPre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.

Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje AP Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda.

Dosledno, dvadeset i jednu godinu, borimo se za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.

Zbog svega ovog sutra ćemo raširiti vojvođanske zastave u koloni kroz Suboticu i proslaviti Ligin rođendan.

Pridružite nam se!




Saopštenja | Utorak, 07. 03. 2017. | Komentara: 0

Evo kako se Srbija odnosi prema antifašističkim tradicijama

Spomenik „Sloboda“ na Iriškom vencu podignut je u spomen svih onih koji su dali svoje živote boreći se protiv fašista u Drugom svetskom ratu. Antifašističke tradicije su ono na čemu je zasnovana i osnovana i ova zemlja i Vojvodina i čitav demokratski svet u Evropi danas.
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Kosovo više nije u sastavu Srbije

Nasuprot predsedničkim kandidatima i političarima koji ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama. A činjenice su tvrde i neumoljive - Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Polovina opština u Srbiji nema Savet za mađunacionalne odnose

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su Poglavlja 23. i 24. među najzahtevnijim u procesu pregovaranja o članstvu sa EU, ali i ključna za izgradnju efikasne pravne države u kojom se u potpunosti poštuju ljudska i manjinska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook