Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je podsetio da se 6. maja navršava 20 godina od mitinga Srpske radikalne stranke u mestu Hrtkovci, gde su Šešeljevci pročitali spisak od 18 porodica koje se moraju iseliti iz tog mesta.

Nenad Canak

On je ukazao da to nisu bili samo građani hrvatske nacionalnosti, već da se kao treća na listi našla i porodica tadašnjeg predsednika Srpskog pokreta obnove za mesto Hrtkovci, Alekse Ejića.

– Taj događaj je ostao kao najmračnija mrlja devedesetih godina na teritoriji Vojvodine,  jer je označila progon više desetina hiljada ljudi iz Vojvodine i jedan strašni egzodus o kome se danas malo govori i malo zna – istakao je Čanak.

– Ono što najviše čudi, to je da su oni koji su bukvalno u tome učestvovali, koji su bili Šešeljeva i desna i leva ruka, poput Tomislava Nikolića i sličnih, koji su manjinama u Vojvodini nudili, po jedan sendvič Mađarima, a po dva Slovacima, ili već kako su oni to smislili, pa da ih potrpaju u stočne vagone i isele iz Srbije, sada najedanput postali nekakva prihvatljiva opcija za pojedine stranke nacionalnih zajednica. To zaista ne mogu da razumem – zaključio je Nenad Čanak.


(BILSV, 03. 05. 2012.)



Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook