Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je podsetio da se 6. maja navršava 20 godina od mitinga Srpske radikalne stranke u mestu Hrtkovci, gde su Šešeljevci pročitali spisak od 18 porodica koje se moraju iseliti iz tog mesta.

Nenad Canak

On je ukazao da to nisu bili samo građani hrvatske nacionalnosti, već da se kao treća na listi našla i porodica tadašnjeg predsednika Srpskog pokreta obnove za mesto Hrtkovci, Alekse Ejića.

– Taj događaj je ostao kao najmračnija mrlja devedesetih godina na teritoriji Vojvodine,  jer je označila progon više desetina hiljada ljudi iz Vojvodine i jedan strašni egzodus o kome se danas malo govori i malo zna – istakao je Čanak.

– Ono što najviše čudi, to je da su oni koji su bukvalno u tome učestvovali, koji su bili Šešeljeva i desna i leva ruka, poput Tomislava Nikolića i sličnih, koji su manjinama u Vojvodini nudili, po jedan sendvič Mađarima, a po dva Slovacima, ili već kako su oni to smislili, pa da ih potrpaju u stočne vagone i isele iz Srbije, sada najedanput postali nekakva prihvatljiva opcija za pojedine stranke nacionalnih zajednica. To zaista ne mogu da razumem – zaključio je Nenad Čanak.


(BILSV, 03. 05. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook