EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 04. 02. 2018. | Komentara: 0

Zašto nije zabranjen skup ekstremištičkih grupa u Beogradu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da državni organi Srbije nisu učinili ništa da spreče održavanje spomen skupa Milanu Nediću, čelniku marionetske fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu.
Saopštenja | Nedelja, 04. 02. 2018. | Komentara: 0

Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike Socijalističke partije Srbije u svim organima vlasti da se javno i snažno založe za decentralizaciju cele države Srbije. Poslednjih dana, u jeku borbe za glasove Beograđana, funkcioneri SPS-a pozvali su na decentralizaciju grada Beograda.
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen skupa Milanu Nediću, čelniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu. Kao što je poznato, ovaj skup je najavljen za 4.februar, a kao organizatori su navedene organizacije 'Srpski carostavnik' i 'Srbska akcija-podvig i borba'.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook