Elektrovojvodini spremaju sudbinu Naftagasa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 02. 06. 2015. | Komentara: 0

Elektrovojvodini spremaju sudbinu Naftagasa

NOVI SAD, 2. jun - Ukidanje „Elektrovojvodine“ je velika sramota i nova otimačina vojvođanske imovine. Posle skoro šezdeset godina, pod maskom navodnih ušteda, preduzeće građeno našim parama, koje je profitabilno, biće ugašeno i pripojeno „Elektrodistribuciji Beograd“, koje je gubitaš.

LSV 
 
Na isti način, kao što se radi sada, svojevremeno je gašen i centralizovan vojvođanski „Naftagas“ koji je onda kao Naftna industrija Srbije, bez pitanja poklonjen Ruskoj Federaciji. Šest godina nakon “posla veka” dok izvlače vojvođansku naftu po najnižoj rudnoj renti u Evropi, Srbija je obaveštena da neće biti ništa od “Južnog toka”. 

Sve ovo što se sada radi, radi se da bi na isti način bio centralizovan i prodat EPS.
 
Skupština AP Vojvodine se dva puta usprotivila gašenju „Elektrovojvodine“. Jednom 2012. godine i drugi put prošle nedelje. Svi pozivi pokrajinske administracije republičkoj vlasti i menadžmentu EPS da se nađu drugi modaliteti za reorganizaciju Elekroprivrede Srbije su izignorisani.
 
Sada je sasvim jasno šta vlast misli o Vojvodini i njenoj autonomiji. Ovo je nastavak ekonomskog, političkog, kulturnog i simboličkog krunjenja ne samo autonomije Vojvodine, nego i svega što u imenu ima reč i pojam Vojvodina.
 
Ako trunke časti i obraza imaju, generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović i svi direktori distributivnih preduzeća koji su juče sa njim potpisali ugovor kojim pristaju na to da gase i poklanjaju sve što su generacije pre njih stvarale, morali bi da deponuju svoje pasoše, na barem deset godina. 

Ili bi to država trebalo od njih da zahteva.
 
Moraju ostati ovde, a ne da odmah po prodaji EPS-a odu u inostranstvo za savetnike u nekim energetskim kompanijama, kao što je bio slučaj sa ljudima koji su reformisali bankarski sistem u ovoj zemlji. Doneli su izuzetno važnu i krupnu odluku i moraju ostati ovde da bismo mogli da ih za dve, pet ili osam godina, pitamo da li i dalje misle da je to što su učinili bila dobra ideja.
 
I da budu spremni da odgovaraju za svoje greške.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook