Fabrika šešira Begej primer ponižavanja Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 06. 2018. | Komentara: 0

Fabrika šešira Begej primer ponižavanja Vojvođana

Novi Sad, 10. jun 2018 - Katastrofalno stanje u kojem se nalazi vojvođanska privreda posledica je politike uništavanja Vojvodine koju je od 1988. godine sprovodio režim Slobodana Miloševića.

LSV

Vojvodina je po privrednoj snazi u bivšoj Jugoslaviji zauzimala drugu poziciji, odmah iza veoma razvijene Republike Slovenije.

Devastacija privrednih potencijala najjasnije je vidljiva u Zrenjaninu u kome je 1987. bilo zaposleno gotovo 50.000 radnika. Zaposlenost radnika u industriji bila je 38% viša od državnog proseka.

Posle udara na autonomiju Vojvodine, ratova, sankcija, ali i stroge centralizacije u državi Srbiji, Zrenjanin je od privrednog giganta pao na grad slabašne industrije u kojem je zaposleno manje od 30.000 radnika.

Paradigmu posrtanja zrenjaninske privrede predstavlja fabrika šešira „Begej“, koja je nekada bila veliki izvoznik, a danas je u stačajnom postupku.

Poslednje vesti govore da će Privredni sud u Zrenjaninu stačajni postupak okončati u julu 2018. godine, a za nevericu je informacija da će radnici iz stečajne mase dobiti mizerne iznose od jednog ili 111 dinara.

Stotine radnika ovog nekadašnjeg giganta ostalo je bez posla. Neki od njih i posle 35 godina rada. Mnogi i danas nemaju rešen penzioni status.

Godine uništavanja Vojvodine učinile su svoje. Njeni građani su osiromašeni i poniženi.

Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava da je poslednji trenutak da se Vojvođani ujedine u borbi za svoja prava, jer je sasvim jasno da nam niko sa strane neće pokloniti ono što nam pripada.

Generalni sekretar
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen skupa Milanu Nediću, čelniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu. Kao što je poznato, ovaj skup je najavljen za 4.februar, a kao organizatori su navedene organizacije 'Srpski carostavnik' i 'Srbska akcija-podvig i borba'.
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje  napad na Nikolu Radišića, novinara Televizije N1. Posebno ističemo činjenicu da je ovo već  ko zna koji put da otvoreno  targetiranje od strane predsednika države i funkcionera vlade dovodi do pretnji i napada na one koje su u svojim huškačkim govorima označili kao neprijatelje.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2018. | Komentara: 0

Crkva da plati porez a novac uložiti u biblioteke

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministre za državnu upravu i lokalnu samoupravu i finansije Branka Ružića i Dušana Vujovića da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook