Falsifikator istorije se narugao žrtvama u Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 13. 02. 2018. | Komentara: 0

Falsifikator istorije se narugao žrtvama u Srebrenici

Novi Sad, 13. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa zgražavanjem i osudom posmatra istup kojim se, potpuno nekompetentno, osuđenik za genocid Ratko Mladić u državnim dnevnim novinama proglašava za nevinog. Zloupotrebljavajući svoj poziv istoričara, služeći se neistinama i manipulacijom, bivši savetnik predsednika Srbije Bojan Dimitrijević se na najbrutalniji način narugao žrtvama ratnog zločina – genocida u Srebrenici.

LSV

Negirajući Mladićevo učešće u ratnim zločinima u BiH, Dimitrijević je, selektivno i neznalački čitao građu, pri tome ignorišući dokumente koji nisu išli u prilog njegovom stavu o nevinosti Ratka Mladića. Posebno skandalozno deluje bahatost istoričara koji nije video ni delić ogromne dokumentacije koja broji stotine hiljada strana, na osnovu koje je Mladić osuđen.

Lažna istorija i stvarna manipulacija dokazanog falsifikatora istorije i pročetničkog revizioniste, koji je pred sudom i pod zakletvom lagao u postupku rehabilitacije Draže Mihailovića, ne bi bila toliko skandalozna da on ne dobija ogroman prostor u državnim medijima.

Nasuprot dokazanoj sudskoj istini dva međunarodna suda, državni mediji u Beogradu nam nude opskurnu i naučno neutemeljenu sliku osvedočenog falsifikatora istorije. Sve to ne bi trebalo da nas čudi s obzirom na to da državne medije uređuju protagonisti ratnohuškačkog novinarstva iz devedesetih godina. 

Podsećamo, da je usvojen predlog LSV o lustraciji, šanse da nam se ponavljaju najmračnije strane istorije, bile bi manje.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Nedelja, 15. 10. 2017. | Komentara: 0

Unaprediti položaj slepih osoba

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas obeležava Međunarodni dan slepih i slabovidih osoba. Naše društvo mora tražiti odgovarajuća rešenja za bolji položaj slepih osoba. Zakonska rešenja u oblasti zaštite prava osoba sa invaliditem su dobra, ali se ne poštuju adekvatno.
Saopštenja | Subota, 14. 10. 2017. | Komentara: 0

Vlada Srbije slaba, puno luta i okrenuta centralizmu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da današnje obraćanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić samo ojačava uverenje da je prvih 100 dana rada Vlade Srbije nastavak politike nejasnog političkog kursa.
Saopštenja | Subota, 14. 10. 2017. | Komentara: 0

Beograd grad budućnosti, a ostalima siromaštvo

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru inovacija i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Nenadu Popoviću zašto je za lokaciju takozvanog Grada budućnosti izabrana teritorija grada Beograda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook