Forma važnija od građanki i građana

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 31. 10. 2019. | Komentara: 0

Forma važnija od građanki i građana

Kikinda, 31. oktobar 2019 - Predsednik GrO LSV Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić podneo je dva predloga za dopunu dnevnog reda 24. sednice Skupštine grada. Prvi je izmena Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, a drugi rešenje o prestanku funkcije direktoru JP „Autoprevoz“ Kikinda.

LSV

Oba predloga su odbačena uz usmeno obrazloženje predsednice Skupštine grada. U tom obrazloženju navedeno je da nismo obratili pažnju na Poslovnik skupštine i to na članove 56. 63. 114. 115. i 129. Analizom Poslovnika i ovih članova jasno se vidi da je ispunjeno sve što u tim članovima piše. Nakon pitanja upućenog predsednici Skupštine šta je to šta nismo ispunili, dobili smo odgovor da nije zadovoljena forma i da svaki predlog tačke dnevnog reda mora biti jasno definisan i da sadrži sve što treba da sadrži jedan dokument koji usvaja Skupština grada. Smatramo da naši predlozi i to ispunjavaju, a javnost je sa prvim predlogom bila upoznata, pa se može lako utvrditi istinost naše tvrdnje.

Ovim potezom gradska vlast jasno radi suprotno interesima građanki i građana Kikinde. Njima je bitnija forma predloga nego sam predlog koji bi popravio kvalitet života naših sugrađana. Čak i da nismo u pravu što se tiče forme u kojoj je predlog, to ni u jednom trenutku ne sme biti važnije od naših sugrađana.

Važnost i razlog prvog predloga već smo javnosti predočili. Što se tiče rešenja o prestanku funkcije direktoru JP „Autoprevoz“ Kikinda, razlozi za to su brojni, ponajviše dešavanja u proteklih nekoliko nedelja. Podsetićemo da su devojčice iz jednog sportskog kluba tri sata provele na parkingu u neizvesnosti da li će otputovati na turnir, jer je autobus bio tehnički neispravan i isključen iz saobraćaja. Ukoliko je bilo potrebno tri sata da se obezbedi ispravno vozilo, pitanje je u kakvom je stanju većina autobusa. Autobusi ovog preduzeća svakodnevno prevoze naše sugrađane koji putuju iz nekog od sela i ka nekom od sela. Srednjoškolci koji žive u nekom od devet sela svakog dana u školu i iz škole putuju tim autobusima. Koliko su svi oni bezbedni na tim svojim svakodnevnim putovanjima? Iz tih razloga na mesto direktora JP „Autoprevoz“ se mora postaviti lice koje će odgovornije i profesionalnije voditi ovo preduzeće.

Sve ovo navedeno nama je puno važnije od forme predloga. Zato se nadamo da će se ove dve tačke vrlo brzo naći pred odbornicima.
           
                                                                             Predsednik GrO LSV Kikinda
                                                                                        Miroslav GrujićSaopštenja | Subota, 14. 12. 2019. | Komentara: 0

Rusi rudnu rentu plaćaju samo 3%, a opštine u Vojvodini propadaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva državne organe da prestanu sa sluganskim odnosom prema ruskom partneru u Naftnoj industriji Srbije. Od sramne privatizacije NIS-a, do danas, traje eksploatacija nafte i gasa, a ruskoj kompaniji se opraštaju milijarde dinara na ime rudne rente.
Saopštenja | Petak, 13. 12. 2019. | Komentara: 0

Evroparlamentarci mogu da dođu i u Novi Sad na razgovor sa Vojvođanskim frontom

Robert Kolar, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora LSV, predstavljali su LSV na razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom i uz učešće poslanika Evropskog parlamenta. 
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, jer borba za Vojvodinu, njena prava i razvoj mogu postojati samo ako je Liga socijaldemokrata Vojvodine jaka i organizovana. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook