Garantovati poštovanje ljudskih prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Novi Sad, 19. maj 2017 - Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 

LSV

Nedopustiv postupak Komunalne policije grada Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama, upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava. 

Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas. 

Zbog toga insistiramo na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Republika Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Potpredsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Saopštenja | Subota, 18. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napad na odbornika DS u Knjaževcu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje fizički napad na Dalibora Stanojevića, odbornika Demokratske stranke u Skupštini opštine Knjaževac. Pozivamo nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova da u najkraćem mogućem roku privedu licu pravde počinioce, tim pre što je Stanojević izjavio da poznaje napadače.
Saopštenja | Subota, 18. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijom da je od početka mandata ovog saziva lokalnih skupština čak 582 odbornika promenilo stranački dres. Neki od odbornika su više puta menjali političku opciju, pa nisu retki slučajevi da je ista osoba mandat započela u jednoj stranci, a da se sada već nalazi u petoj ili šestoj partiji.
Saopštenja | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Dokle ćemo čekati da nam drugi uređuju Vojvodinu umesto nas?

U ovoj sali smo pre 30 godina osnovali LSV. Prepoznajem ove stolove, itison i sve ostalo zato što ništa od tada nije menjano. Šta smo mi preduzeli da ne bude tako? Moramo promeniti bar osnovne stvari na koje možemo da utičemo kao što je fleka na plafonu svečane sale u Kanjiži, ili neravan itison sale u Alibunaru. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook