Garantovati poštovanje ljudskih prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Novi Sad, 19. maj 2017 - Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 

LSV

Nedopustiv postupak Komunalne policije grada Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama, upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava. 

Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas. 

Zbog toga insistiramo na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Republika Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Potpredsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 15. 01. 2019. | Komentara: 0

Brojne nepravilnosti pred najavljene izbore za savete mesnih zajednica u opštini Šid

Odbonici Skupštine opštine Šid, na prvoj ovogodišnjoj sednici, doneli su novi Statut opštine koji je usledio nakon izmena Zakona o lokalnoj samoupravi. Bitne izmene i dopune odnose se pre svega na ovlašćenja opštine u pogledu rada mesnih zajednica, kao i imenovanja Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica. 
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 01. 2019. | Komentara: 0

Kada će crkva platiti porez na šume, njive i poslovne prostore?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu i ako nije kada će početi.
Saopštenja | Nedelja, 13. 01. 2019. | Komentara: 0

Otimanje NIS-a bilo je sramotno. Putina pitati šta je time dobila Srbija

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predstavnika vlasti naše zemlje da, prilikom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, pokrenu pitanje revizije međudržavnog sporazuma kojim je Srbija ruskom partneru prodala Naftnu industriju Srbija (NIS).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook