Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

Novi Sad, 13. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da svojim autoritetom utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije, ruski Gaspronjeft, kako bi se snizila cena goriva.
Nedopustivo je da građani naše zemlje, koji imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, plaćaju najskuplje gorivo!

LSV

Ruski Gaspromnjeft je NIS kupio po pet puta nižoj ceni od tržišne, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u granicama Srbije i izgradnji gasovoda "Južni tok". "Južni tok" je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom.

LSV poziva  rukovodstvo Gaspromnjefta i NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i tako u praksi dokažu prijateljstvo prema građanima naše zemlje. Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Republike Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana. Nažalost, siromaštvo ta prava sve više urušava.
Cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, te LSV traži konkretne mere u cilju poboljšanja stanja.

Srbija je nezavisna država, a ne gubernija Rusije!

Tražimo da se Vlada ponaša kao izvršna vlast nezavisne države koja štiti interese svojih građana!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš

 




Saopštenja | Četvrtak, 15. 06. 2017. | Komentara: 0

Nepostojeći Vojvodina spa otima još 500ha oranica poljoprivrednicima

„Donošenje odluke o usvajanju plana detaljne regulacije turističke destinacije Novo Miloševo“  tako se zvala tačka koju su  poslanici Srpske napredne stranke izglasali na sednici Skupštine opštine Novi Bečej.

Saopštenja | Sreda, 14. 06. 2017. | Komentara: 0

Promena nomenklature zanimanja ne znači manje problema

Najavom izmena nomenklature zanimanja iz devedesetih, po mišljenju ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, prognozira se odgovor na izazove koje donosi tržište rada. Iznenađuje činjenica da ministar Vulin nije upoznat sa resornim zakonima o obrazovanju, kao ni Strategijom razvoja obrazovanja do 2020. godine, zbog čega tek sad govori o izmenama nomenklature obrazovanja iz devedesetih godina.
Saopštenja | Sreda, 14. 06. 2017. | Komentara: 0

Nenadu Čanku upućene pretnje smrću

Predsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku juče su upućene pretnje smrću na društvenoj mreži Fejsbuk. Fotomontaža sa njegovim likom, uz jasnu pretnju i nizom uvreda na njegov i račun njegove porodice, upućena je kao privatna poruka.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook