Građani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 08. 2013. | Komentara: 0

Građani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost

NOVI SAD, 11. avgust - Državni  sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić koji je danas izjavio kako pretpostavlja da će Novi Sad za sedam dana dobiti načelnika policije, te da je ovaj grad jedan od najbezbednijih u Evropi i da će uskoro dobiti 80 policajaca, verovatno je jedini ili makar među retkim funkcionerima MUP koji sve to još nije obećavao.

LSV

Koliko je Novi Sad bezbedan lako je proceniti kada se uzme u obzir da je za oko deset meseci zabeleženo pet pucnjava kod škola i vrtića, a da se direktorima pojedinih gradskih preduzeća bacaju bombe pod automobile.

Od neophodnih 300 policajaca, 80 koje danas najavljuje Vukić, njegov ministar Dačić je poslednji put obećao do kraja 2012. godine.

Formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu, a koju Vukić smatra nepotrebnom, omogućila bi se decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a, pa sve ovo ne bi bilo moguće, niti bi bilo moguće da, recimo, Novi Sad na imenovanje načelnika policije čeka već tri i po godine.

Ministar Dačić je u januaru obećao da će načelnik novosadske policije biti imenovan za sedam dana, a direktor Veljović je takva obećanja davao i u martu i junu. U međuvremenu, u aprilu je to obećavao Vladimir Božović.

Dok je Vojvodina imala nadležnost nad organizacijom rada policije na svojoj teritoriji, a koja je ukinuta nakon ustavnog puča u režiji Slobodana Miloševića 1988. godine, građani Vojvodine su imali bezbednost i policiju kojom su mogli da se diče širom sveta.  

Novi Sad i Vojvodina čiji su stanovnici poznati kao uredne platiše računa i poreza, takvu bezbednost i danas zaslužuju.


Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook