Građani Srbije visokim cenama goriva plaćaju udvoričko ponašanje vlasti prema Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 06. 2018. | Komentara: 0

Građani Srbije visokim cenama goriva plaćaju udvoričko ponašanje vlasti prema Rusiji

Novi Sad, 09. jun 2018 - Desetogodišnje kategorično negodovanje, proteste, akcije, žučna i argumentovana upozorenja poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom i republičkom parlamentu da će prodaju NIS-a ruskoj državnoj kompaniji, pod više nego nepovoljnim uslovima, osetiti građani preko svojih leđa, niko od državnih funkcionera i institucija nije shvatao ozbiljno, niti je preduzeo bilo šta da se to spreči.

LSV

Zbog tih upozoravanja su Ligu socijaldemokrata Vojvodine tada optužili da je ostrašćeno rusofobna stranka, umesto da su razložno razmatrali iznošene argumente. 

Igranje na kartu vekovne naklonosti građana Srbije prema slovenskoj ruskoj „braći“ bila je isplativa, kako za skupljanje političkih poena stranaka čiji su funkcioneri potpisali štetan ugovor sa NIS-om, tako i onih koji ga do danas nisu raskinuli nastavljajući praksu dozvoljavanja preagresivne i štetne eksploatacije naših naftnih bušotina i upravljanja gotovo celim naftnim i gasnim sistemom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje zastupa stav da ugovor koji je potpisan sa ruskom državnom kompanijom treba revidirati ili raskinuti kako građani naše zemlje ne bi i ubuduće plaćali najviše cene goriva u regionu. 

Desničari, zaslepljeni rusofilijom, koji su ranije ostrašćeno i neosnovano optuživali Ligu socijaldemokrata Vojvodine pripisujući joj mržnju prema Rusiji, sada su preko noći promenili ploču i pokušavaju da se nametnu kao lideri građanskog protesta protiv visokih cena goriva. Uvereni smo da im brzo presvlačenje dresova neće uspeti i da građani više ne prihvataju olake manipulacije, odlučni da istraju u svojoj borbi za primerene cene goriva ne dozvoljavajući bilo kome da njihovu borbu za golu egzistenciju pretvara u politički profit.

Bez obzira na sve političke optužbe, LSV odbija da kalkuliše time da li je popularno ili ne biti protiv štetnog ugovora sa ruskom državnom kompanijom i uvek će zastupati stav da ni za čiju političku patronažu i ljubav ne treba da plaćaju građani Srbije kao što  plaćaju za Rusku.

Robert Kolar
poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook