Gusenice zauzele kikindski Veliki park

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 04. 2019. | Komentara: 0

Gusenice zauzele kikindski Veliki park

Novi Sad, 26. april 2019 - Najveća zelena površina u Kikindi – Veliki park, među Kikinđanima poznatiji kao park Blandaš – od nedavno je omiljeno mesto gusenicama, a ljudi i dece je sve manje. 

Ovaj park je pod zaštitom države, ali izgleda da je lokalna vlast jača od države, pa je dozvolila da ovo blago, koje ima dugu tradiciju i vek postojanja, postane potpuno zapušteno.

LSV

Veliki broj zelenila je uništen i osušen. Neadekvatnim i nestručnim održavanjem gusenice su obrstile više stabala niskog i srednjeg rastinja, a već je vidljivo sušenje i ponekih stabala drveća.

U parku su prohodne samo glavne staze, dok su one koje su se nalazile uz obod parka i služile za brzo hodanje i trčanje sada obrasle travom i mogu ih pronaći samo Šerlok Holms ili Agata Kristi.

Osim toga, gradska vlast nije bila u stanju ni da prekreči zidove peščanika unutar parka.

Očigledno je da kikindski naprednjaci i njihovi koalicioni partneri misle da je dovoljno povremeno pokositi travu u parku i reći da je on redovno održavan.

Da li je potrebno da ekipa iz „Budućnosti Srbije“ dođe u Kikindu i poseti jedno od malobrojnih zelenih površina u našem gradu da bi ono bilo uređeno? Možda gradska vlast smatra da će to neki čarobni štapić urediti.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kikinda



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook