Hitno rešiti problem grešaka u saobraćajnim dozvolama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 05. 2017. | Komentara: 0

Hitno rešiti problem grešaka u saobraćajnim dozvolama

Novi Sad, 14. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministarki saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović KAKO i KADA  će se rešiti situacija u vezi sa greškama u  saobraćajnim dozvolama, koje vozači u moraju da plaćaju, iako  nisu oni načinili greške?

LSV

LSV podseća da se umesto vozačke dozvole u kojoj su pogrešno upisani podaci, izgubljene, ukradene ili uništene vozačke dozvole, na zahtev imaoca vozačke dozvole izdaje nova vozačka dozvola.

Uz takav zahtev prilaže se izjava o razlozima i okolnostima zbog kojih se traži izdavanje nove vozačke dozvole, potpisana od strane podnosioca zahteva i dokaz o uplati administrativne takse i naknade za obrazac i troškove izrade vozačke dozvole.

Ovim članom apsurd u propisu doveden je do pravnog nonsensa, koji na žalost plaćaju vozači.

Podatke u saobraćajne dozvole ne upisuju vlasnici vozila, a sve nadležne institucije ističu da nisu odgovorne i da rade po slovu zakona, počevši od ministarstva unutrašnjih poslova  do Agencije za bezbednost saobraćaja. Nažalost, na kraju vozači plaćaju.

Ministarku Mihajlović  pitamo DO KADA će se prebacivati odgovornost i samo zgražavati nad nastalom situacijom, a sve preko novčanika građana?

Biro za informisanje
Lige socijademokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook