Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

Novi Sad, 16. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima vladajuće većine u Gradu Somboru, Pokrajinskoj vladi i Vladi Republike Srbije: da li će neko i kada trajno rešiti problem divlje deponije životinjskih leševa, koja je nastala na putu između Bačkog Brestovca i Stapara?

LSV

Ovo nije prvi slučaj pojave uginulih životinja koji se na nezakonit način odlažu, ali je problem koji traje godinama, te LSV zanima i da li pokrajinska administracija ili opštinska ima inspektore koji bi, bar, izašli na teren.

LSV upozorava i da su životna sredina i zdravlje ljudi ugroženi zbog nezakonitog odlaganja životinjskih ostataka.

Podsećamo da su u Srbiji dozvoljena četiri načina odlaganja i prerade animalnog otpada: spaljivanje u kafilerijama, zakopavanje i spaljivanje na stočnim grobljima ili u jamama – grobnicama, te u izuzetnim slučajevima zakopavanje na licu mesta, uz kontrolu inspekcije.

Ova deponija je primer koji ne ispunjava nijedno od navedenih načina, te nas interesuje ko je za to odgovoran. A, važno je reći i da se deponija nalazi na putu koji vodi u Evropsku uniju. Na manje od 50 kilometara se nalazi granični prelaz Bogojevo.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook