I politički nalogodavci paljenja ambasada moraju na sud

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

I politički nalogodavci paljenja ambasada moraju na sud

Novi Sad, 14. novembar 2017 - Činjenica da su optuženima za paljenje ambasada SAD i Nemačke danas izrečene uslovne i oslobađajuće kazne, nije iznenađenje.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine se uzdržavala da ne bi svojim ocenama na bilo koji način uticala na ovaj proces i rad suda.

Ipak, ne možemo da ne primetimo da je ovakav ishod nova uvreda za zemlje čije su ambasade zapaljene. Istovremeno, to je i vrlo loša poruka onima koji su u stanju da sutra pale ambasade.
 
Za tri meseca i nedelju dana navršiće se deset godina od kako je Srbija sebi dozvolila sramotu paljenja ambasada. Pored neposrednih izvršilaca kojima je suđenje bilo ponovljeno, ove godine je optužnica podignuta i protiv policijskih generala koji nisu zaštitili ambasade.
 
Ipak, i dalje nije utvrđeno ko su bili politički inspiratori i nalogodavci događaja koji je Srbiju osramotio pred sobom i pred svetom, ali i na dug rok opteretio bilateralne odnose sa dve zemlje koje su, istovremeno, i više nego značajni međunarodni faktori.  
Odluke o povlačenju i ostavljanju ambasada bez zaštite na oko pola sata policijski generali ne donose po svom nahođenju. To im je moralo biti naloženo iz samoga vrha vlasti. Recimo, od premijera, njegovog kabineta ili kabineta ministra unutrašnjih poslova.
 
Zato je bilo logično da je istraga o političkim nalogodavcima odavno krenula upravo odatle.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine svih ovih godina uporno insistira na utvrđivanju političkih nalogodavaca i neće prestati dokle god oni ne budu seli na optuženičku klupu. Tek kada budu pronađeni i izvedeni pred sud, za nas će ovaj slučaj biti okončan.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Nedelja, 29. 04. 2018. | Komentara: 0

Vratiti lokalnim samoupravama oduzete ingerencije i novce

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministara u Vladi Republike Srbije da počnu da rade posao koji im je poveren. U delovanju ministara u Vladi puno je marketinga, a malo konkretnih rezultata.
Saopštenja | Subota, 28. 04. 2018. | Komentara: 0

Ne dozvoliti dalju izolaciju zapadnog Balkana

Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na poslanike Evropskog parlamenta i ministre zemalja članica koji odlučuju u Savetu Evropske unije, da ne prihvate predlog odluke kojom je predviđeno da državljani zemalja izvan prostora Evropske unije više neće moći slobodno da putuju u zemlje koje su članice zone sporazuma iz Šengena.
Saopštenja | Sreda, 25. 04. 2018. | Komentara: 0

Poskupljenje goriva i taksa za odvodnjavanje udar na paore

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava veliko nezadovoljstvo zbog najnovijeg poskupljenja goriva u Srbiji. Ovih dana na hiljade adresa poljoprivrednika stigli su računi za taksu za odvodnjavanje. Naknade za odvodnjavanje iznosi 1.200 dinara po hektaru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook