Investitori dobrodošli ali da poštuju zakone i ekološke norme

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 20. 02. 2021. | Komentara: 0

Investitori dobrodošli ali da poštuju zakone i ekološke norme

Novi Sad, 20. februar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da proces izgradnje i rada fabrika, koje su potencijalni zagađivači bude otvoren za javnost, koja uz nadležne državne organe treba da spreči svako protivzakonito kršenje propisa i ekološka zagađenja.

LSV

Nedopustivo je da se javna rasprava o uticaju na životnu sredinu fabrike guma kineske kompanije „Linglong“ prvo Zrenjaninu, pa zatim u Novom Sadu održava u netransparentnim uslovima bez prisustva svih zainteresovanih strana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek će podržati otvaranje fabrika i novih radnih mesta, ukoliko investitori poštuju zakone naše države i propisane ekološke norme.

Dosadašnja praksa dovodi u pitanje dobre namere investitora, a saradnja državnih institucija, koja im omogućava da na sumnjiv i netransparentan način izvedu neophodne procedure potrebne za početak rada, nagoveštava pokušaj prikrivanja nelegalnih radnji, koje bi ugrozile građane i njihovu okolinu.

Nije kasno da se situacija u ovom i svim narednim sličnim slučajevima izmeni. Država i investitori samo treba da promene odnos prema zainteresovanoj javnosti, tako što će omoguće kontrolu i informacije o svim procesima, koji potencijalno mogu ugroziti zdravlje stanovnika i njihovu okolinu.

U suprotnom ukoliko se dozvoli kršenje zakona i ekološka šteta opasna po zdravlje građana radna mesta i bolji životni standard zaposlenih u takvim fabrikama biće previše skupo plaćena cena za ovakve rezultate.

Investitori moraju biti svesni da su dobrodošli u Srbiju ali da će svako kršenje zakona i ekoloških normi biti sankcionisano, da će biti pod budnim okom javnosti i naležnih državnih organa, koji neće dopustiti uništavanje područja u kome su fabrike podignute. Samo pod tim uslovima moguća je zdrava saradnja između naše države i investitora, jer je država dužna da štiti zdravlje, opstanak i interese svojih građana.Nevena Subotić
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.
Saopštenja | Subota, 03. 04. 2021. | Komentara: 0

U zatvor sa antivakcinalistima

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da prestanu sa tolerisanjem pripadnika antivakcinalnog pokreta.
Saopštenja | Sreda, 31. 03. 2021. | Komentara: 0

Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere društvenog života, posebno nosioce vlasti i medijske kuće, da zaustave sve veću poplavu netolerancije, govora mržnje i provokacije međunacionalnih sukoba.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook