Investitori dobrodošli ali da poštuju zakone i ekološke norme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 20. 02. 2021. | Komentara: 0

Investitori dobrodošli ali da poštuju zakone i ekološke norme

Novi Sad, 20. februar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da proces izgradnje i rada fabrika, koje su potencijalni zagađivači bude otvoren za javnost, koja uz nadležne državne organe treba da spreči svako protivzakonito kršenje propisa i ekološka zagađenja.

LSV

Nedopustivo je da se javna rasprava o uticaju na životnu sredinu fabrike guma kineske kompanije „Linglong“ prvo Zrenjaninu, pa zatim u Novom Sadu održava u netransparentnim uslovima bez prisustva svih zainteresovanih strana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek će podržati otvaranje fabrika i novih radnih mesta, ukoliko investitori poštuju zakone naše države i propisane ekološke norme.

Dosadašnja praksa dovodi u pitanje dobre namere investitora, a saradnja državnih institucija, koja im omogućava da na sumnjiv i netransparentan način izvedu neophodne procedure potrebne za početak rada, nagoveštava pokušaj prikrivanja nelegalnih radnji, koje bi ugrozile građane i njihovu okolinu.

Nije kasno da se situacija u ovom i svim narednim sličnim slučajevima izmeni. Država i investitori samo treba da promene odnos prema zainteresovanoj javnosti, tako što će omoguće kontrolu i informacije o svim procesima, koji potencijalno mogu ugroziti zdravlje stanovnika i njihovu okolinu.

U suprotnom ukoliko se dozvoli kršenje zakona i ekološka šteta opasna po zdravlje građana radna mesta i bolji životni standard zaposlenih u takvim fabrikama biće previše skupo plaćena cena za ovakve rezultate.

Investitori moraju biti svesni da su dobrodošli u Srbiju ali da će svako kršenje zakona i ekoloških normi biti sankcionisano, da će biti pod budnim okom javnosti i naležnih državnih organa, koji neće dopustiti uništavanje područja u kome su fabrike podignute. Samo pod tim uslovima moguća je zdrava saradnja između naše države i investitora, jer je država dužna da štiti zdravlje, opstanak i interese svojih građana.



Nevena Subotić
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook