Ispitati skandale Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 29. 12. 2017. | Komentara: 0

Ispitati skandale Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

Novi Sad, 29. decembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje da li će skandalima sa Konkursom za dodelu poljoprivredne mehanizacije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu ikad doći kraj.

lsv

Prvo je od javnosti prozvan najkraćim ikad objavljenim konkursom, jer je bio otvoren samo četiri dana, a posle objave spiska sretnih dobitnika na konkursu, definitivno je pored najkraćeg dobio i epitet najpoznatijeg spornog konkursa u novijoj istoriji, jer se među onima koji su dobili novac za mehanizaciju našao i Marijan Rističević.

Da li Marijan Rističević, predstavnik poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Republike Srbije, ima po zakonu pravo da učestvuje na ovom konkursu, ili je u sukobu interesa, ovog puta nije presudna tema za razmatranje.

Model ponašanja, koji su konkursom, sa svim ovim skandalima, postavili čelnik sekretarijata Vuk Radojević i tolerisanjem takvog ponašanja Igor Mirović, ruši sve moralne kodekse i nepisane zakone pristojnog političkog delovanja. Iako se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na poslednjoj sednici Skupštine AP Vojvodine, ogradio i izrazio sumnju da u tom konkursu možda nije bilo sve u najboljem redu, to ga ne abolira od odgovornosti.

O tome da li je bilo protivzakonitih radnji i kako je uz 132 dobitnika u celoj Vojvodini baš Marijan Rističević uspeo da preda na vreme dokumentaciju i ispuni sve uslove odlučivaće nadležni organi po službenoj dužnosti, ukoliko bude bilo potrebe.

Ono što Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva je da se pored pravnog momenta u ovakvim pitanjima od javnog interesa posebno vodi računa i o tome kakva se poruka šalje ovakvim nemoralnim ponašanjem.

 
Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva 
Lige socijademokrata Vojvodine
Miloš Šibul



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook