Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 11. 2017. | Komentara: 0

Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

Novi Sad, 11. novembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Ivicu Dačića zašto je izostala reakcija povodom uvredljivog nastupa ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

LSV

Kao što je poznato, Čepurin je prošle nedelje predstavnike građanske opozicije optužio za antisrpstvo, te se veoma uvredljivo izrazio o pojedinim diplomatskim predstavnicima u Beogradu.

Republika Srbija je nazavisna država, a ne moneta za potkusurivanje velikih sila!

Izostanak reakcije po ovom pitanju je nedopustiv i samo pojačava uverenje da se pojedini članovi Vlade Srbije ponašaju sluganski prema diplomatskim predstavnicima Ruske Federacije.

Srbija će biti poštovana država, ako je sami budemo poštovali, ali politika straha od kritika poteza vlasti u Moskvi i njenih predstavnika u Beogradu je samo izraz slabosti i nedostatak samopoštovanja.

Srbija nije ruska gubernija, nego je samostalna država, koja mora da nastavi svoj evropski put.

Duboko se nadamo da ovaj stav deli barem deo članova Vlade Republike Srbije! 
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlasti u Srbiji protiv lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će pomoć za podizanje kapaciteta lokanih samouprava, koju naša država dobija od Saveta Evrope, pozitivno uticati i na vlast, koja u svom radu u potpunosti zanemaruje potrebu za decentralizacijom.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 12. 2018. | Komentara: 0

Tražimo da se objasni transakcija između Telekoma, Kopernikusa i Antene

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se rasvetli situacija o kupovini kompanije Antena grupa i transakcije oko kupovine "Kopernikus tehnolodži" od strane državne kompanije Telekom, jer je povezanost ovih kupovina vise nego očigledna.
Saopštenja | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra nedopustivim smanjenje od 20% sredstava za kapitalni projekat, odnosno saobraćajnicu Ib reda „Novi Sad – Ruma“, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook