Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 11. 2017. | Komentara: 0

Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

Novi Sad, 11. novembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Ivicu Dačića zašto je izostala reakcija povodom uvredljivog nastupa ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

LSV

Kao što je poznato, Čepurin je prošle nedelje predstavnike građanske opozicije optužio za antisrpstvo, te se veoma uvredljivo izrazio o pojedinim diplomatskim predstavnicima u Beogradu.

Republika Srbija je nazavisna država, a ne moneta za potkusurivanje velikih sila!

Izostanak reakcije po ovom pitanju je nedopustiv i samo pojačava uverenje da se pojedini članovi Vlade Srbije ponašaju sluganski prema diplomatskim predstavnicima Ruske Federacije.

Srbija će biti poštovana država, ako je sami budemo poštovali, ali politika straha od kritika poteza vlasti u Moskvi i njenih predstavnika u Beogradu je samo izraz slabosti i nedostatak samopoštovanja.

Srbija nije ruska gubernija, nego je samostalna država, koja mora da nastavi svoj evropski put.

Duboko se nadamo da ovaj stav deli barem deo članova Vlade Republike Srbije! 
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 29. 10. 2018. | Komentara: 0

Kada će crkva početi da plaća porez?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu i ako nije kada će početi.
Saopštenja | Nedelja, 28. 10. 2018. | Komentara: 0

Rusi da plate zakonsku naftnu rentu i tako pokažu da poštuju građane naše zemlje

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu i Narodnu skupštinu Republike Srbije da u što kraćem roku započnu proceduru izmene međudržavnog sporazuma između Srbije i Ruske Federacije, kojim je prodata Naftna industrija Srbije. Ovaj sporazum se od početka pokazao štetnim za građane Srbije, a pre svega stanovnike vojvođanskih gradova i opština.
Saopštenja | Subota, 27. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV pita Mirovića kada će Vojvodina dobiti Zakon o finansiranju

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je prošlo dve godine od poslednjeg obećanja Vlade Republike Srbije da će biti usvojen Zakon o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine. To obećanje je dato odmah po formiranju nove Pokrajinske vlade 2016. Od tada do danas se nije desilo ništa, jer, kako je tada rekao bivši ministar finansija Dušan Vujović, za tako nešto je potrebna politička volja, koje evidentno nema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook