Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 11. 2017. | Komentara: 0

Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

Novi Sad, 11. novembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Ivicu Dačića zašto je izostala reakcija povodom uvredljivog nastupa ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

LSV

Kao što je poznato, Čepurin je prošle nedelje predstavnike građanske opozicije optužio za antisrpstvo, te se veoma uvredljivo izrazio o pojedinim diplomatskim predstavnicima u Beogradu.

Republika Srbija je nazavisna država, a ne moneta za potkusurivanje velikih sila!

Izostanak reakcije po ovom pitanju je nedopustiv i samo pojačava uverenje da se pojedini članovi Vlade Srbije ponašaju sluganski prema diplomatskim predstavnicima Ruske Federacije.

Srbija će biti poštovana država, ako je sami budemo poštovali, ali politika straha od kritika poteza vlasti u Moskvi i njenih predstavnika u Beogradu je samo izraz slabosti i nedostatak samopoštovanja.

Srbija nije ruska gubernija, nego je samostalna država, koja mora da nastavi svoj evropski put.

Duboko se nadamo da ovaj stav deli barem deo članova Vlade Republike Srbije! 
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

LSV predlaže novu odluku u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Liga socijaldemokrata smatra da je centralizacija jedan od temeljnih problema sa kojim se suočava naša zemlja. Strogo centralizovan sistem pokazao je ogromne manjkavosti, a za posledicu imamo koncentraciju moći u gradu Beogradu i propadanje najvećeg dela zemlje.
Saopštenja | Nedelja, 28. 01. 2018. | Komentara: 0

Zabraniti skup posvećen fašisti Milanu Nediću

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da zabrane održavanje skupa „Nediću sveća“ koji su za 4. februar najavile organizacije „Srpski carostavnik“ i „Srbska akcija-podvig i borba“.
Saopštenja | Subota, 27. 01. 2018. | Komentara: 0

Problemi u informisanju na jezicima nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo loše stanje u kojem se nalazi informisanje na jezicima nacionalnih zajednica. Posle izmena Zakona o javnom informisanju i procesa privatizacije nestali su mnogi lokalni mediji, a među njima i oni koji su godinama, pa i decenijama, informisali na jezicima nacionalnih zajednica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook