Jasno zašto kukasti krstovi u Novom Bečeju nikom ne smetaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 04. 05. 2018. | Komentara: 0

Jasno zašto kukasti krstovi u Novom Bečeju nikom ne smetaju

Novi Bečej, 04. maj 2018 - Kukasti krstovi nedavno su osvanuli na dečijem igralištu u centru Novog Bečeja.

Predstavnici lokalne samouprave izgleda u tome ne vide nikakav problem, s obzirom na to da se ni posle desetak dana nisu potrudili da ih uklone, iako je to jedna od najprometnijih lokacija na putu do Doma zdravlja.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita: Na koliko dečijih igrališta treba da osvanu kukasti krstovi, pa da predstavnici države Srbije prihvate činjenicu da se od eskalacije fašizma, podgrevane Šešeljevim ispadima, moraju jasno i glasno ograditi?

Saša Šućurović, član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik opštinskog odbora LSV Novi Bečej, kaže da ga ne čudi što nema adekvatne reakcije na iscrtane fašističke simbole: „Država danima propušta priliku da osim proceduralnih navede i suštinske razloge za neodržavanje fašističkog skupa u Hrtkovcima, koji je najavila Srpska radikalna stranka. Ako je poznato  da većinu opštinskih i državnih rukovodilaca čine bivši radikali, koji su prešli u Srpsku naprednu stranku, logično je da im onda ni kukasti krstovi u Novom Bečeju, ni fašistički skup u Hrtkovcima ne smetaju“.

On je dodao da se, pogotovu u manjim sredinama, vrlo dobro zna ko je od sadašnjih preobučenih radikala bio na prvom skupu devedesetih i da je sada od tih ljudi, u novom stranačkom dresu Srpske napredne stranke, nelogično očekivati da drastično promene svoja gledišta i političke stavove: „Oni se ponašaju po principu – Evo, ja sam od sutra vegetarijanac, nisam više mesožder, jer je to društveno prihvatljivije i lepše zvuči, ali i dalje nastavljaju da jedu meso. Ni jedna jasna osuda ili kazna zbog propagiranja fašizma nije stigla od državnih organa i institucija u našoj zemlji. Prilika da se pokaže da država ne toleriše fašističke ispade bar u poslednjih nekoliko nedelja bilo je na pretek.To je taj vid licemerja koji na mala vrata popušta fašistima i hoće u Evropsku uniju, ali da oni kažu Evropi kakvi treba da budu EU standardi “.

Šućurović je dodao da očekuje da predstavnici lokalne samouprave u Novom Bečeju barem uklone fašističke simbole, ako već ne žele jasno da  osude ovakav vid vandalizma i tolerišu ga bez reakcije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook