Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.

Ligašice i ligaši su počeli sa prikupljanjem potpisa za produženje Zakona o lustraciji i naišli su na veoma dobar prijem među građanima.

Aktivisti LSV širom Vojvodine dele propagandni materijal u kojem se objašnjava zašto je lustracija potrebna. Postavljeni su i bilbordi na kojima se sloganima Zato što su iseljavali, Zato što su pljačkali, Zato što su tukli, Zato što su ubijali i Zato što su hapsili, najbolje objašnjava zašto je lustracija neophodna.   

Zajednička poruka funkcionerki i funkcionera LSV na konferencijama za novinare koje su održane u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Subotici, Kikindi, Bačkoj Topoli i Vršcu jeste da lustracija nije osveta, niti preki sud, već način da svako ko je kršio ljudska prava za to i odgovara.

Kampanja se narednih dana nastavlja uličnim akcijama a biće organizovane i tribine i forumi na kojima će o lustraciji govoriti funkcioneri LSV i eminentni stučnjaci.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook