Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.

Ligašice i ligaši su počeli sa prikupljanjem potpisa za produženje Zakona o lustraciji i naišli su na veoma dobar prijem među građanima.

Aktivisti LSV širom Vojvodine dele propagandni materijal u kojem se objašnjava zašto je lustracija potrebna. Postavljeni su i bilbordi na kojima se sloganima Zato što su iseljavali, Zato što su pljačkali, Zato što su tukli, Zato što su ubijali i Zato što su hapsili, najbolje objašnjava zašto je lustracija neophodna.   

Zajednička poruka funkcionerki i funkcionera LSV na konferencijama za novinare koje su održane u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Subotici, Kikindi, Bačkoj Topoli i Vršcu jeste da lustracija nije osveta, niti preki sud, već način da svako ko je kršio ljudska prava za to i odgovara.

Kampanja se narednih dana nastavlja uličnim akcijama a biće organizovane i tribine i forumi na kojima će o lustraciji govoriti funkcioneri LSV i eminentni stučnjaci.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook